Секции

21 September 2021 08:04

Най-всеотдайните огнеборците бяха отличени на церемония в Пловдив

Всяка година на Кръстовден се отбелязва професионалния празник на служителите от структурите на “Пожарна безопасност и защита на населението” при МВР. По традиция пловдивските огнеборци отдадоха заслужена почит към изпълнилите достойно професионалния си дълг, а на тържествена церемония бяха отличени най- храбрите, самоотвержени и всеотдайни бойци.

Празника на служителите на пловдивската дирекция почетоха

Ангел Стоев - областен управител на област Пловдив,

Йордан Ставрев- заместник кмет по обществен ред и сигурност в община Пловдив, заместник директор на ОД на МВР Пловдив- Васил Костадинов,

Павел Михайлов- кмет на община Родопи. Състава на дирекцията получи редица поздравителни адреси от институции и организации, както и от жителите на населени места, които през това лято не бяха пожалени от огнената стихия.

Кметът на община Родопи- Павел Михайлов, връчи благодарствен плакет на директора на Регионална дирекция пожарна безопасност и защитана населението- Пловдив -комисар Георги Мангараков и благодари на всички смели мъже, които с цената на живота си бдят над спокойствието и живота на обикновените хора.

На професионалния си празник получиха награди и онези пловдивски огнеборци, отличили се в работата си през годината.

Почетен знак на МВР III степен получи младши експерт Димитър Илиев Кръстев- началник на дежурна смяна в група „Пожарогасителна и спасителна дейност“ във Втора Районна служба по пожарна и аварийна безопасност към Регионалната дирекция Пловдив. Служителят е отличен за безукорно поведение, постигнати трайни резултати и проявена инициативна със заповед на министъра на вътрешните работи.

С "Обявяване на благодарност с парична награда" са наградени четирима служители на Регионална дирекция Пловдив. За проявена инициативност и постигнати високи професионални резултати при изпълнение на служебните им задължения са отличени:

гл. инспектор Петър Христов Петров- началник на сектор „Специализирани оперативни дейности“,

ст. Инспектор Веселин Стоянов Брадистилов – началник на група „Оперативен център“ в сектор „Пожарогасителна и спасителна дейност“

инспектор Мюрсел Нурай Мурад – инспектор V Степен в група „Държавен противопожарен контрол и превантивна дейност на Първа районна служба пожарна безопасност и защита на населението – Пловдив

инспектор Панайот Йонков Чепилски – инспектор IV степен в група Оперативен център на сектор „Пожарогасителна дейност “

Във връзка с професионалния празник на пожарникарите 14 септември с отличие "ПИСМЕНА ПОХВАЛА" са наградени 46-ма служители на РДПБЗН Пловдив.

За постигнати високи резултати в служебната дейност с широк обществен отзвук и конкретен съществен принос при изпълнение на служебните им задължения с "Колективна парична награда", със своя заповед министъра на вътрешните работи награждава 40 служители на Регионалната дирекция - Пловдив. Огнеборците са проявили изключително себеотрицание, воля и мъжество при овладяването на масивни пожари в селата Михилци, Старосел и Кръстевич.

За хората извън професията, остава скрит трудния, сплотен и понякога съкрушителен свят на най-смелите служители за противопожарна помощ. Ето защо в моментите на голямо изпитание, когато силите и възможностите са на предела, от изключително значение е подкрепата на доброволците. Днес бяха наградени и 8 души с огромни сърца. Наградите на доброволците от Формирование 112 – Пловдив, връчи гл. инспектор Димитър Бришимов. За активно участие в овладяването на горските пожари грамоти от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ получиха:

Меглена Трифонова , Пролет Александрова, Красимир Каракашев,

Атанас Даков, Раян Николов, Цветан Йошев, Бранимира Димитрова,

Антон Мартинов, Десислав Хаджиев и Христо Димитров. От името на ГДПБЗН, гл. инспектор Димитър Бришимов връчи плакет за принос и заслуги на Доброволно формирование „Пловдив -112“. Наградата получи ръководителят на формированието – Атанас Даков.

Здраве, силен дух, успешни професионални мисии и удовлетворение на всички огнеборци и техните помощници- доброволците!

/Снимка: Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Пловдив/

Днес Ви питаме:

Предпочитате ли традиционната българска кулинария?

Благодарим Ви за гласуването

Културен афиш
Изтегли си късметче