Секции

28 March 2024 21:37

Карловските училища са сред най-добрите, каза кметът д-р Кабаиванов при откриването на новата учебна година в СУ“В.Левски“(видео)

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов присъства на откриването на новата учебна година в СУ“Васил Левски“. „Карловските училища са едни от най-добрите като сграден фонд и като учителски екипи“- каза той в приветствието си пред присъстващите петокласници и осмокласници, учители, родители и гости на празничната церемония. Д-р Кабаиванов отбеляза, че миналата година бе трудна и предизвикателна, тази вероятно няма да е по-лесна, но имайки опита от борбата с ковид пандемията и осъществяването на онлайн обучението, учители, ученици, родители и местна власт вероятно са по-подготвени.“Разбира се, никаква дигитална технология не може да замени контакта между учителя и ученика, защото това общуване, в което се усвояват нови знания, е и урок по родолюбие“- подчерта общинският кмет.

„Днес е празник, въпреки че пред училището са само 5-и и 8-и клас, въпреки страха, притеснението и мислите как и по какъв начин ще се случат нещата през тази учебна година“ – отбеляза в словото си директорът на СУ“Васил Левски“ Мариана Манчева. „Ние сме тук и това е символ, че знанието е велика сила, че стремежът към развитие е движещата сила на българското общество и българския народ“- каза още тя и подчерта убедеността си, че и през тази учебна година ученици, учители и родители заедно ще преодолеят препятствията, които могат да възникнат, за да се оправдаят очакванията за една успешна присъствена година.

Виктория Трифонова- възпитаник на СУ“Васил Левски“ и носител на „Национална диплома“ на МОН, отправи също своите пожелания за успешна нова учебна година.

Под звъна на училищния звънец Мариана Манчева и д-р Кабаиванов поведоха учениците към техните класни стаи в най-старото елитно училище на територията на общината.

По-рано сутринта СУ“Васил Левски“ посрещна на тържествена церемония и своите над 110 първокласници.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Понякога да си добре възпитан означава просто да търпиш лошото възпитание на другите.


Хорас Джексън Браун