Секции

29 March 2024 09:56

Предстои проектиране на снегозащитно съоръжение в прохода Троян – Кърнаре

Изграждане на снегозащитно съоръжение в прохода Троян – Кърнаре по билото на Стара планина предстои да бъде изработено като проект. Това стана ясно на срещата на министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова с кметовете на общините Карлово и Троян – д-р Емил Кабаиванов и Донка Михайлова, информират от Пресцентъра на Община Карлово. Той ще бъде включен в програмата за проектиране на Агенция „Пътна инфраструктура“ за следващата година. Целта на проекта е осигуряване на целогодишна проходимост на републиканския път през най-високия планински проход в страната.

При подготовката му ще бъдат разгледани възможните варианти за изграждане на подобно съоръжение – огради срещу снегонавяванията, заради които проходът се затваря за движение през зимния сезон, полутунел или тунел. Ще бъде проучена и възможността за финансиране на изпълнението на проекта с европейски средства през новия програмен период.

Подобен проект ще се осигури нова, по-качествена свързаност в този централен за страната район, както и добра връзка между гражданите и бизнеса на двете общини.

В срещата са взели участие също заместник-министър Валентин Граматиков и и.д. председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Ивайло Денчев.

/Снимки: mrrb.bg/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Има две житейски правила. Правило 1: не се тревожи за дреболии. Правило 2: всички неща са дреболии.


Фридрих Ницше