Секции

27 April 2024 07:13

Военнослужещите се съревноваваха с пистолет „Макаров” на УЦ“Анево“

Вътрешно състезание по стрелба с пистолет „Макаров” се проведе днес между формированията от 61 механизирана бригада на УЦ“Анево“. То е посветено на 29-годишнината от основаването на военното формирование.

В него взеха участие отбори от всички батальони, дивизиони и щаба на бригадата, в състав от пет военнослужещи – един ръководител, трима състезатели мъже и една жена. Военнослужещите се съревноваваха във водене на стрелба с пистолет „Макаров” по спортна мишена на 25м.

Щабът на бригадата се класира на първо място в отборното подреждане, на второ място е 2-ри механизиран батальон, а трети е отборът на 3 механизиран батальон.

Призовото първо място при жените завоюва редник Пенка Георгиева от щаба на бригадата, следвана от сержант Вяра Илиева от щабен батальон, а на трето място се класира редник Йорданка Нешева от 2 механизиран батальон. При мъжете на първо място е старшина Иван Шумански от 3 механизиран батальон, на второ място майор Стефан Проданов от зенитно-ракетен дивизион и на трето място младши сержант Емил Зарев от 2 механизиран батальон. Всички призьори бяха наградени с купи, медали и грамоти от командира на бригадата бриг.ген. Деян Дешков.

/По информация и снимки: 61-ва СМБ/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче