Секции

26 April 2024 17:21

Facebook: Няма теч на потребителски данни след мащабния срив на мрежата

Фейсбук възстанови постепенно работата си след глобален срив на социалната мрежа, Instagram и WhatsApp. Той продължи повече от 7 часа, а създателят му Марк Зукърбърг загуби повече от 6 милиарда долара, заради срив на акциите на компанията. От Фейсбук отрекоха информацията, че са изтекли данните на един милиард и половина потребители на мрежата. Facebook, Instagram, Messenger и WhatsApp отново работят нормално след най-мащабното прекъсване, което засегна целия свят и остави потребителите повече от 7 часа без връзка със социалната мрежа и приложенията му.

От компанията се извиниха за неудобствата, но основателят на Facebook Марк Зукърбърг е загубил 6,6 милиарда долара заради срив на акциите, като с това е паднал на шесто място в списъка на най-богатите хора в света. Според Forbes състоянието на Зукърбърг е спадналодо 116 милиарда долара. Създателят на Facebook се извини официално на потребителите.“Facebook, Instagram, WhatsApp и Messenger са отново онлайн. Извинявам се за днешното прекъсване: Знам колко разчитате на нашите услуги, за да поддържате връзка с хората, които обичате“, написа Зукърбърг във Facebook. Фейсбук съобщи, че няма теч на потребителски данни след мащабния срив на мрежата. Според интернет изданието Privacy Affairs, личните данни на 1,5 милиарда потребители на Facebook са били пуснати за продажба на черния пазар. Според непотвърдени данни става въпрос за имената, физическите и имейл адресите и телефонните номера на потребителите на социалната мрежа. Спирането на работата на социалната мрежа се дължи на неуспешни актуализации на на софтуера – рутери, които координират обмена на трафик между центровете за данни.

Кандид Уест, вицепрезидент на киберзащитата в ACRONIS: Инженерите установиха, че промените в конфигурацията на основните рутери, които са отговорни за координирането на мрежовия трафик между центровете за данни, са довели до нарушаване на комуникацията между рутерите. Ефектът на тези проблеми е бил каскаден и това е довело до срив.

Повечето от сривовете са докладвани от потребители от САЩ и Обединеното кралство, както и от Канада, Холандия, Германия, Италия, Франция и други страни.И други приложения като Tinder, Telegram, Snapchat и Youtube също съобщиха за проблеми.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче