Секции

23 April 2024 12:46

Областният управител Стоев: МВР е институцията, която трябва да осигури реда и сигурността, за да бъдат произведени честни и демократични избори

„Работата на всички институции и ведомства, свързани с произвеждането на предстоящите избори ще бъде по-обемна и по-тежка, поради естеството на вота – президентски и парламентарни избори в един ден и евентуален балотаж. Пандемичната ситуация с коронавируса допълнително усложнява ситуацията “, с тези думи областният управител Ангел Стоев е открил работната среща с ръководството на ОД на МВР – Пловдив и началниците на Районни управления от Пловдив и областта. От Пресцентъра на областна администрация съобщават също, че на срещата са присъствали заместник-областните управители Иванка Петкова и Даниела Николова, както и главният секретар на Областната администрация Георги Янев.

Ангел Стоев е акцентирал на две основни задачи, стоящи пред служителите на МВР. Първата е свързана с охраната на изборните секции, транспортирането на машините, изборните книжа и други помощни материали. Втората се отнася за борбата с купуването на гласове. „Всички сигнали за нередности, свързани с това изключително уродливо явление, веднага да бъдат докладвани в ръководството на ОД на МВР - Пловдив и прокуратурата“ – е бил категоричен областният управител Ангел Стоев.

Той е изразил своята убеденост, че МВР е институцията, която трябва да осигури реда и сигурността, за да бъдат произведени честни и демократични избори.

На срещата са били обсъдени още допълни мерки за обезпечаване спокойствието на гражданите в изборния ден, като например предложение за усилване графика за работа на EVN през ноември и за подсилване на аварийните групи, които да се задействат при евентуални проблеми с електричеството, както и предложение за оптимизирането на броя и местата на изборните секции.

/Снимка: Областна администрация Пловдив/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче