Секции

18 April 2024 16:58

Ще се проведе тактическо учение „Мирен страж“ за сертификация в 61-ва Стрямска механизирана бригада

Продължава подготовката за сертификацията на втори механизиран батальон от 61-ва Стрямска механизирана бригада, съобщават от Пресцентъра на Министерството на отбраната. От 13 до 15 октомври предстои провеждането на тактическо учение „Мирен страж 21” за сертифициране на втори механизиран батальон като формирование от състава на пехотна бригада тежък тип.

От военното министерство информират също, че в хода на подготовката от 4 до 10 октомври на учебен полигон „Корен“ са се провели тактически учения с бойни стрелби на формирования от състава на 1-ви, 2-ри, 3-и механизиран батальон и самоходен артилерийски дивизион от 61-а Стрямска механизирана бригада. Те са били под ръководството на командирите на батальони и дивизион, с което е завършен етапът на подготовка на ниво рота/батарея. Отработените задачи са били свързани с развръщане на маневрените формирования и формированията за бойна поддръжка, организиране на бойните действия и взаимодействието с местността, управление на подчинените формирования при водене на отбранителни и настъпателни бойни действия. Действията на маневрените формирования са били поддържани от самоходните минохвъргачни батареи и смесените противотанкови взводове на съответните батальони.

Ученията са преминали при добра организация, а поставените цели са били постигнати напълно, се казва още в прессъобщението. Военнослужещите са показали висока мотивация и демонстрираха способности за изпълнение на поставените задачи в условия, близки до реалните.

/Снимка: Министерство на отбраната/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Когато отидох в училище ме попитаха: Ти какъв искаш да станеш като пораснеш? И аз написах: Щастлив. Те ми казаха, че не разбирам задачата, а аз им казах, че не разбират живота.


Джон Ленън