Секции

28 March 2024 15:10

Окръжният прокурор на Пловдив Ваня Христева се срещна с близките на Тошко Тодоров-Машора

Днес Ваня Христева, окръжен прокурор на гр. Пловдив, се срещна, по тяхна молба, с близките на Тошко Тодоров, за когото има издадена Европейска заповед за арест от властите в Гърция за трафик на хора- съобщават от пресцентъра на институцията.

Тодоров е издирван във връзка с разследване за подпомагане на мигранти да пребивават в съседната държава. На срещата присъстваха заместник-окръжните прокурори Галин Гавраилов и Галина Андреева – Минчева. Магистратите обясниха на близките каква е процедурата при изпълнение на издадена Европейска заповед за арест от държава от ЕС. В случая делото е свързано с преценка на законосъобразността и основателността на Европейска заповед за арест. А така също и дали въз основа на нея следва български гражданин да бъде предаден на гръцките власти с оглед воденото там наказателно производство.

От своя страна Стефани Тодорова, дъщеря на Тошко Тодоров, сподели, че баща й не е извършил престъплението, за което го издирват, защото не е напускал България и не е бил собственик на специалния автомобил, в който са открити бежанците. Роднините и техният защитник поставиха въпроса за нуждата от законодателна промяна, според която властите в чуждата държава да могат да получават доказателства за извършено престъпление от издирвани лица преди издаването на заповед за арест.

/Снимка: Пресцентър Апелативна прокуратура – Пловдив/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче