Секции

16 April 2024 19:12

Младежки център в Карлово реализира инициатива по проекта „Разноцветни, но обединени и равни“

С различни на цвят чадъри Младежки информационен център провокира усмивки и създаде пъстро есенно настроение в двора си. Креативната проява на младежите е по проекта "Разноцветни, но обединени и равни", който Центърът изпълнява като част от Гражданско обединение "Равни БГ".

С нея младите хора напомнят, че светът е шарен и в него живеят различни хора.

Различни по цвета на кожата си, по етнос и религия, по интелектуални и физически възможности. Но най-важното е да не забравяме, че всички трябва да се отнасяме един към друг като равнопоставени личности.

Красивата арт инсталацията неслучайно е създадена в двора на Младежкия център. През годините неговият екип реализира множество проекти по темата за насърчаване на толерантността и приемането на различните.

В общинската сграда се помещава и Семеен център "По-добре заедно", работещ за развиване родителски умения на семейства от уязвими общности с деца от 0-6 години и подпомагане развитието на деца със специални образователни потребности в сензорната зала, изградена от Ротари клуб-Карлово.

От Центъра обещават, че младите хора ще продължат да правят цветни арт инсталации в града с послания за толерантност и повече настроение в есенно-зимните дни.

/Снимки: Младежки информационен център-Карлово/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче