Секции

20 April 2024 02:53

Съдът прати в затвора двама мъже за опит за кражба на 77 130 лева от къща в Сопот

По досъдебно производство на Районна прокуратура – Пловдив са осъдени В.К., на 58 г., и В.С., на 57 г., за това, че на 16 март 2021 г., в гр. Сопот, обл. Пловдив, при условията на опасен рецидив, са направили опит да отнемат чужди движими вещи – сумата от 77 130 лева, от владението на пострадалия мъж, без неговото съгласие, с намерение противозаконно да ги присвоят,като деянието е останало недовършено и стойността на вещите е в големи размери – престъпление по чл. 196 ал. 1 вр. чл. 195 ал. 2 вр. чл. 195 ал. 1 вр. чл. 194 ал. 1 вр. чл. 29 вр. чл. 18 от Наказателния кодекс.

Районен съд – Пловдив е наложил на В.К. наказание от 1 година и 2 месеца лишаване от свобода, а на В.С. – наказание от 1 година и 3 месеца лишаване от свобода, като и за двамата е определен първоначален „строг“ режим на изтърпяване на присъдата. В.К. и В.С. са признали вината си по повдигнатото обвинение. Наказанията са наложени след споразумение, одобрено от Районен съд – Пловдив.

По делото е установено, че двамата подсъдими предварително се подготвили да извършат кражба в дома на пострадалия мъж, който бил земеделски производител. На 16 март 2021 г. в гр. Сопот, те влезли в къщата, за да вземат парите – сумата от 77 130 лева, но не успели, защото били задържани от полицейски служители.

Определението на Районен съд – Пловдив е окончателно.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Добрият брак е най-малко 80% добър късмет да намериш правилния човек на правилното място. Останалото е доверието.


Нанет Нюман