Секции

20 April 2024 08:24

Проф. Анастас Герджиков и Невяна Митева дадоха старт на предизборната си кампания в Карлово (видео)

Проф. Анастас Герджиков и полк. Невяна Митева дадоха старт на предизборната си кампания за президент и вицепрезидент в Карлово. Те поднесоха цветя пред паметниците на Левски, д-р Иван Богоров и братята Евлогий и Христо Георгиеви, след което се срещнаха с граждани в карловското читалище.

„Проф. Анастас Герджиков е духовно и родствено свързан с Карлово“- каза в изказването си пред присъстващите кметът д-р Емил Кабаиванов. Той многократно е помагал на нашия град при реализирането на редица инициативи, свързани с културно-историческото наследство и запазването на родолюбивия дух, припомни още д-р Кабаиванов. „Голяма чест е, че проф. Герджиков и Невяна Митева са с нас, за да дадем старта на тяхната борба за президент и вицепрезидент на България“- подчерта д-р Кабаиванов.

„Благодаря ви, че сме заедно тук днес“- каза полк. Невяна Митева. „Аз съм една обикновена българка като вас, научена на труд, който полагаме ежедневно и систематично и в резултат, на който постигаме резултатите от нашата работа и защитаваме нашите каузи. С такъв труд ще продължавам, за да постигнем и нашата кауза: Да се обединим. Това е нашата кауза с проф. Герджиков“- категорична бе тя.

„От Карлово и околните градчета са произлезли най-родолюбивите българи“- каза проф. Анастас Герджиков. Той припомни, че неговото детство е тръгнало оттук, че историческите места в Карлово са част от неговото израстване. „Кризата у нас е в резултат на това, че през последните години се разединяваме все повече. Иска ми се да се обединим като български граждани зад определени каузи. Знам, че е възможно. Нашите предци са доказали, че „Съединението прави силата“ и са успявали в името на националните каузи. Вярвам, че президентът, който по конституция олицетворява обединението на нацията, трябва да работи в партньорство с всички, да бъде арбитър, да помирява и обединява, а не да разединява. Само политиката на протегната ръка ще сложи край на политическата криза. Президентът трябва да поведе нацията към обща визия за бъдещето и нов национален идеал, към общия успех, който ще направи България мила родина не само на думи, а и в сърцата и да изпълним нашия принцип наистина обединени, защото само тогава има смисъл“- подчерта проф. Герджиков.

Анастас Герджиков и Невяна Митева са издигнати от инициативен комитет и подкрепени от ГЕРБ-СДС и са под номер 15 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Притеснявай се толкова, колкото да избегнеш неприятностите, но не чак толкова, че да си ги навлечеш.


Малка книжка с Мъдри отговори на въпроси от живота