Секции

25 April 2024 19:14

31 пациенти към момента в карловското ковид отделение, започват проверки за зелен сертификат и спазване на мерките в търговските обекти и заведенията

Общинският кризисен щаб проведе заседание днес във връзка с новата заповед на министъра на здравеопазването с актуални мерки срещу Ковид 19, влизащи в сила от 00:00 часа на 21 октомври 2021 година. Това съобщават от Пресцентъра на Общината.

Кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов – председател на щаба, заместник-кметовете Антон Минев и Данка Люртова, секретарят на Общината Стефан Стефанов, председателят на Общинския съвет Доньо Тодоров, началникът на Районно управление – главен инспектор Сълко Литов, управителят на Медицински център 1 – д-р Атанас Юнаков, заместник-командирът на 61-ва Стрямска бригада – полковник Мирослав Костадинов, Иван Мичев от карловската болница и общинският съветник д-р Иван Моллов разгледаха противоепидемичните мерки в заповедта на МЗ и обсъдиха произтичащото от тях взаимодействие между институциите.

В момента в Ковид отделението в Многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Киро Попов“ има 31 пациенти при 47 легла, разкрити с решение на Областния кризисен щаб и РЗИ, стана ясно на срещата. Медицинският център разполага с всички видове ваксини, като се наблюдава засилен интерес към поставяне на трета доза.

От 21 октомври служители на РУ Карлово започват проверки за зелени сертификати и спазване на мерките в търговските обекти и заведенията, съобщи гл. инспектор Литов.

От следващата седмица се възобновяват заседанията на Ковид комисията, председателствана от Доньо Тодоров.

Членовете на Общинския кризисен щаб апелират за проява на отговорност от всички, които до момента не са имунизирани и застрашават здравето на околните: Ваксинирайте се, пазете себе си и близките! За по-голяма сигурност поставете бустерна доза 180 дни след завършения ваксинационен процес!

/Снимка 2: Община Карлово/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче