Секции

19 March 2024 09:59

Лъчезар Бакърджиев, ИТН: Въвеждането на зеления сертификат има дискриминационен ефект сега

„От „Има такъв народ“ считаме, че въвеждането на зеления сертификат има дискриминационен ефект сега“ - каза пред граждани в Карлово Лъчезар Бакърджиев- областен координатор и 6-ти в листата на партията за 17 МИР за предстоящия парламентарен вот. Според него, когато се предприемат такива мерки те трябва да бъдат обществено обсъдени, да имат съответния гратисен период, за да се подготвят хората.

Бакърджиев посочи, че Европейската комисия указва, че ваксината е препоръчителна, а не задължителна. Всеки трябва да направи информиран избор и да реши за себе си. По време на състоялата се среща на открито гражданите отправиха и питането: Защо в едни учреждения може да се влиза без зелен сертификат, а в други не може. Бакърджиев коментира още, че при ниския процент на ваксинирали се, стои въпросът какво става с хората, които са преболедували и имат антитела, а не могат да получат сертификат. На практика тази административна мярка има дискриминационен ефект върху тях. Затова трябва да се имат пред вид и антигенните тестове като възможност за издаване на този документ.

Бакърджиев подчерта също, че от „Има такъв народ“ са против затварянето на училищата в страната, тъй като голяма част от учениците са изкарали вируса безсимптомно.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

/Снимка: Лъчезар Бакърджиев/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче