Секции

02 May 2024 08:40

Нова мутация на Делта варианта тревожи руснаците

На фона на неимоверно влошена епидемична обстановка в Русия, появата на нова мутация на Делта варианта на коронавируса разтревожи специалистите и жителите на Москва. Делта+ е отговорен за 3 нови случая в района на Москва и Московска област. В последните седмици Русия регистрира рекордни нови инфекции и смъртност, която я принуди да въведе редица ограничителни мерки.

Три случая на заразяване с нов щам на Делта варианта на коронавируса са регистрирани в Москва и Московска област. Това е същата мутация на САРС-КоВ-2, която е установена при около 7% от пациентите във Великобритания, обясни главният здравен инспектор на Русия Анна Попова. Властите удвоиха усилията си да забавят разпространението на пандемията, докато се сблъскват с масово нежелание на хората да се инжектират с ваксината собствено производство „Спутник V“. Кметът на Москва Сергей Собянин обяви ограничения в рамките на 4 месеца за оставане вкъщи за неваксинираните жители над 60 години.

Виктор – жител на Москва: Скептичен към по отношение на локдауна, защото ще удари първо бизнеса. Работещите хора ще трябва да си останат вкъщи и да получават по-ниски заплати. Аз съм атлет, но фитнес залите са затворени. За хората, които живеят чрез спорта, положението е много лошо. Русия отчита нови и нови мрачни рекорди от началото на пандемията, по-миналото денонощие случаите на зараза бяха близо 38 000. Смъртността също е много висока. Президентът Владимир Путин разпореди дните от 30 октомври до 7 ноември да бъдат неработни, но позволи на всеки регион да решава самостоятелно дали да удължи този период, или да го започне по-рано в зависимост от епидемичната обстановка. В 6 региона, включително Самара и Перм, неработните дни започнаха от понеделник. Путин нареди и серия от мерки, включително тестване, по-строг мониторинг на носенето на маски и социална дистанция, за да даде тласък на ваксинационната кампания. Служители, които се ваксинират, ще получат два дни платен отпуск.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче