Секции

03 May 2024 07:24

Учениците и в Сопот на ротация от утре

Учениците от още 5 общини на Пловдивска област минават на ротационен принцип на обучение от утре. Това са училищата в Калояново, Куклен, „Родопи“, Сопот и Съединение, съобщи за ПловдивПрес началникът на РУО Антоанета Кръстанова. Тези общини вече са в тъмночервената зона и според инструкциите на здравните власти учениците ще се редуват по една седмица 50% присъствено и 50% на онлайн обучение.

Указанията са ротационният принцип да стартира от 27 октомври и да продължи до 9 ноември. „Директорите са изготвили график за ротацията, събрали сме предложенията и сме ги изпратили към МОН, очакваме до края на деня да получим отговора на министерството“, обясни още Антоанета Кръстанова.

ПловдивПрес припомня, че от 22 октомври до 4 ноември училищата в Пловдив, Асеновград, Брезово, Перущица и община „Марица“ минаха на ротационен принцип. От вчера такъв е въведен и в Карлово.

Засега 7 са общините в областта, които не са минали в тъмночервената зона и всички ученици все още са присъствено в училищата – Хисаря, Кричим, Лъки, Първомай, Раковски, Стамболийски и Садово.

„Ситуацията е динамична, заболеваемостта се следи от РЗИ. Когато получим заповед от тях, имаме един ден време да реагираме и да осъществим организацията за ротациония принцип“, коментира още началникът на РУО-Пловдив./ПловдивПрес

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче