Секции

03 May 2024 07:18

41 пациенти с ковид има в карловската болница, ваксинацията в Медицински център 1 продължава

Временната комисия за Ковид обстановката към Общински съвет Карлово, оглавявана от Доньо Тодоров – председател на ОбС, проведе редовно заседание на 27 октомври. Това информират от Пресцентъра на Община Карлово.

Кметът д-р Емил Кабаиванов, заместник-кметът Антон Минев, секретарят Стефан Стефанов, членове на Постоянната комисия по здравеопазване в ОбС и председателите на групите общински съветници изслушаха управителите на двете здравни заведения - Многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Киро Попов“ и Медицински център 1.

Управителят на МБАЛ д-р Обрейко Обрейков предостави информация за заболеваемостта в Ковид отделението в болницата. Леглата от 47 са увеличени на 50 с решение на РЗИ Пловдив. В момента пациентите в отделението са 41. От 1 до 27 октомври преминалите болни са 103-ма, а от м. август тази година до настоящия момент само четирима от настанените за лечение са били ваксинирани. Те обаче са били с много по-малък престой в отделението в сравнение със средния престой на неимунизираните. Според д-р Обрейков има ритмични доставки на кислород и ремдесивир, лечебното заведение е снабдено с достатъчно дезинфектанти, разширена е инсталацията за централно подаване на кислород.

В МЦ 1 продължава имунизирането, като само на 27 октомври са поставени 68 ваксини, през м. септември техният брой е 611, а от началото на имунизационния процес лекарите в Центъра са направили над 5 500 ваксинации срещу Ковид, съобщи управителят д-р Атанас Юнаков и допълни, че манипулациите продължат както на място, така и в предприятия в района - по предварителна заявка.

Д-р Кабаиванов припомни, че е засилен контролът на пазарите, заповедите за спазване на противоепидемичните мерки са актуализирани спрямо заповедите на министъра на здравеопазването. Затворени са пенсионерските клубове, забранени са публичните и спортни мероприятия. Кметът съобщи, че Министерството на здравеопазването е одобрило проекта на Общината за подобряване материалната база на Ковид отделението и на Инфекциозно отделение, помещаващи се в основната болнична сграда.

Кметът и председателят на Общинския съвет, които са с поставени бустерни дози ваксина, апелират за проява на отговорност от всички, които до момента не са имунизирани и застрашават здравето на околните: Ваксинирайте се, пазете себе си и своите близки! Поставете бустерна доза 180 дни след завършения ваксинационен процес!

/Снимка: Община Карлово/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче