Секции

02 May 2024 06:01

Количката, превозваща младите магьосници до Хогуортс, потегли на обиколка из Великобритания

Експонат от филмите за Хари Потър обикаля гарите във Великобритания като част от отбелязването на 20-ата годишнина от излизането на първата продукция за малкия магьосник. Деца и възрастни се забавляват от гледката на количката, която вози малките магьосници до училището за магия Хогуортс.

Количката, която превозва младите магьосници до училището за магия и вълшебство Хогуортс пристигна в уелския град Кардиф като част от обиколка за 20-ата годишнина от излизането на първия филм от поредицата за Хари Потър – „Хари Потър и философският камък“. Фенове на филмите, базирани върху книгите на Джоан Кей Роулинг, се снимаха до количката, която бе инсталирана на централната жп гара в Кардиф. Инсталацията, обикновено стояща на станция Кингс Крос в Лондон, дава на почитателите възможност да пресъздадат пътуването до Хогуортс от измислената Платформа 9 ¾.

Аз съм голям фен на Хари Потър, историите бяха неотменна част от моето израстване. Доведох дъщеря ми да види количката тук – това е най-невероятното преживяване за нея. Още е много малка да разбере всичко, но един ден ще го направи. Преди Кардиф количката посети гарите в Единбург и Бирмингам“, заяви Джорджия Уилис, фен на книгите и филмите за Хари Потър.

Предстои й визита в Белфаст на 29 октомври, а пътешествието ще завърши в Дъблин на 7 ноември. Първият филм от популярната поредица – „Хари Потър и философският камък“, бе пуснат на екран през 2001 г. Той бе филмов дебют за младите тогава Даниел Радклиф, Рупърт Гринт и Ема Уотсън.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче