Секции

02 May 2024 07:51

Алек Болдуин поиска ограничаване на бойните оръжия на снимачната площадка

Американският актьор Алек Болдуин проговори за първи път след фаталния инцидент, при който неумишлено уби операторка по време на снимки на уестърна „Ръст“. Той обяви, че би подкрепил евентуални ограничения при използването на бойни патрони на снимачната площадка. Актьорът обаче отказа да коментира разследването за убийството на Халина Хътчинс. Това е заповед на шерифската служба на окръг Санта Фе в Ню Мексико, обясни Болдуин. Той добави, че е имал приятелски отношения с убитата операторка и са работели отдавна като добър екип.

Тя беше моя приятелка. В деня, когато отидох да снимам в Санта Фе, аз и режисьорът Джоел я поканихме на вечеря. Бяхме много сплотен филмов екип, докато не се случи това ужасно събитие. Шансът да се случи такова нещо е един на милиард! Колко години във филмовата индустрия в САЩ се ползват оръжия, досега не е имало такъв инцидент, разказа Болдуин.

Актьорът разказа, че се е срещнал със съпруга на Халина Хътчинс и 9-годишния й син, които са в шок, и поддържа ежедневен контакт с тях. Той ще подкрепи активно идеята на регулаторните органи да предприемат действия за ограничаване на използването на истински боеприпаси на снимачната площадка. И поясни, че не той решава тези неща, но истинските патрони могат да бъдат заменени от гумени или пластмасови куршуми. Актьорът все още обмисля дали да не прекрати участието си в роли, които изискват използване на огнестрелно оръжие. До фаталния инцидент се стгигна на 21 октомври. Ранената Хътчинс почина в болница, след като Болдуин я простреля на снимачната площадка с пистолет, който трябваше да бъде зареден с халосни патрони. Режисьорът на филма Джоел Соуза беше ранен от същия изстрел. Оръжейникът, отговарящ за оръжията във филма „няма представа“ защо в оръжието е имало бойни патрони, заявиха нейни адвокати. След трагедията снимките на уестърна „Ръст” в американския щат Ню Мексико бяха прекратени, но Алек Болдуин не вярва, че продукцията ще продължи да се снима.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Доближиш едно добро до друго толкова плътно, че между тях да не остане ни най-малка междина – това наричам да се наслаждаваш на живота.


Марк Аврелий