Секции

05 May 2024 07:44

Кметът д-р Емил Кабаиванов: Днес е празник на идеала за национален и духовен подем

Кметът д-р Емил Кабаиванов отправи специално приветствие по повод 1 ноември-Деня на народните будители, към учители, читалищни и библиотечни дейци, творци на науката и културата, гражданите на община Карлово. В него се казва:

"Поздравявам Ви по повод 1 ноември – Ден на народните будители!

Днес изразяваме своята почит към създателите и пазителите на нашата духовност, език и култура – българите, които превръщат словото в най-мощното оръжие и съхраняват спомена за славното минало на Отечеството ни.

Първи ноември е празник на просвещението, на идеала за национален и духовен подем. Нека пазим вярата и мъдростта, завещани от народните будители, да предаваме на децата си националната ни памет! Да не забравяме, че Карлово е дало на България голяма част от будителите за народна свяст!

На Вас, съвременни просветители, искрено желая много здраве и успехи, силен дух и светлина, за да показвате пътя към познанието и любовта към книгите. Нека бъдем сплотени в мислите и действията си, водени от примера на радетелите за национално единение!"

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Съкровищата излизат на повърхността на земята, благодарение на поройните дъждове, но същото това прииждане на водата отново ги заравя в земята.


Паулу Коелю