Секции

29 March 2024 01:26

Съюзът на българските писатели връчи почетна грамота на сопотския кмет Деян Дойнов

По случай 1 ноември, Деня на българските будители, Съюзът на българските писатели удостои с почетна грамота за подкрепа на съвременната българска литература Деян Дойнов, кмет на община Сопот.

На тържествена церемония в София наградата връчи Боян Ангелов, председател на Съюза на българските писатели и носител на Националната Вазова награда за литература за 2021 г.

"Преди 6 години община Сопот, която беше като едно сираче, получи този млад човек за кмет. От първия ден на своя първи мандат Деян Дойнов постави като свой основен приоритет подкрепата на българска култура. Една малка община може да се превърне в център на духа. Намирам идеята за тази почетна грамота за много навременна. Днес можем да говорим, че не само хората на духа могат да бъдат будители. Един млад и енергичен кмет може да бъде и е един от строителите на съвременна България", заяви Иван Гранитски.

"Тази грамота е мотив да продължавам да работя още по-интензивно за развитието на община Сопот като дом на класическата и съвременна българска литература", каза Деян Дойнов. "Ние, сопотненци, сме закърмени с Вазовото слово, изпитваме дълбоко уважение към големите имена на съвременната българска литература, но гледаме и напред и търсим младите таланти, които сега са тръгнали по своя път. Тази грамота ми дава увереност, че сме на прав път, че работата ни дава резултати и че имаме верни съюзници в това начинание", допълни кметът на община Сопот.

/Снимки: община Сопот/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче