Секции

05 May 2024 16:32

Лъчезар Бакърджиев, ИТН: Държавата трябва да подпомага развитието на туризма

Тошко Йорданов - заместник-председател на „Има такъв народ“ и водач на областната листа за предстоящия парламентарен вот, Лъчезар Бакърджиев - областен координатор и 6-ти в листата за 17-ти МИР, и кандидати за народни представители посетиха Винен и СПА комплекс "Старосел".

В района на култувото селище те се срещнаха и разговаряха с жители и посетители на туристическите и културно-историческите забележителности тук. Хората поставяха актуалните въпроси за политическото, икономическото и социалното състояние на държавата.

Лъчезар Бакърджиев сподели, че развитието на туризма в този район на страната е от изключително значение, защото тук има всички предпоставки той да бъде успешен. „От „Има такъв народ“ сме убедени, че държавата трябва да подпомага развитието на туризма. Може да го прави чрез конкретни програми, форуми и изложения у нас и в чужбина“- коментира той. Важни акценти, по които ИТН продължава да работи, са удължаване на мярката за 9% ДДС в туризма, възможност за по-дълъг период за внасяне на данъци под формата на съответни данъчни облекчения, задължително взаимодействие с училища и университети, така че да се изграждат и набират съответните кадри, необходими за развитието и успешното функциониране на туризма.

Бакърджиев припомни още, че той и колегите му са за обособяване на 5 стратегически ресора в рамките на Министерство на туризма: морски туризъм; планински туризъм; балнео, уелнес & спа туризъм; конгресен туризъм; културен и друг туризъм. Създаване и утвърждаване на вдъхновяващ брандинг, който отличава страната ни от конкурентните дестинации, допълнен с пет основни подкатегории туризъм с индивидуално лого и послание, ще направи страната ни изключително привлекателна туристическа дестинация от всяка точка по света-е категоричен областният координатор и шести в листата за 17-ти МИР.

Бакърджиев акцентира и за ключовото значение на летище Пловдив за развитието на областта в тази посока. Той припомни, че именно депутати от ИТН са поставяли нееднократно въпроса с изясняване състоянието на летище Пловдив. Използването му като гражданско летище с оглед развитието на транспортните комуникации, пестенето на време и привличането на инвеститори е от особено значение както за централната част на страната, така и за Родопите.

„Нека винаги да знаем, че „Държавата – това си ти“ и да го докажем на 14 ноември“– призовава избирателите Лъчезар Бакърджиев. ПП „Има такъв народ“ е под номер 24 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

/Снимки: Лъчезар Бакърджиев/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче