Секции

05 May 2024 18:28

60% от секциите са проверени за пожарна и аварийна безопасност

„Към момента 60% от изборните секции вече са проверени по отношение на пожарна и аварийна безопасност“, съобщи комисар Георги Мангараков, директор на Районна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Пловдив, на среща в областната управа. Той увери, че до сряда всички секции ще бъдат проверени стопроцентово.

На заседанието присъстваха областният управител на област Пловдив Ангел Стоев, заместник-областният управител Даниела Николова, главният секретар Георги Янев и началниците на районните служби на ведомството във връзка с предстоящия вот за избор на президент и вицепрезидент и за народни представители.

Областният управител изиска от личния състав на Пожарната всички нередности, на които станат свидетели, да бъдат докладвани незабавно на Полицията.

Бяха обсъдени ангажиментите на службата във връзка с произвеждането на честни и прозрачни избори на 14 ноември. Задълженията на пожарникарите са свързани с осигуряването на безопасни условия за работа на секционните избирателни комисии, които ще са повече от 1000, и на 16 и 17 РИК в определените панаирни палати. Служителите на пожарната поемат и част от охранителната дейност на изборните помещения в нощта преди изборите. Ще се работи в тясно сътрудничество и непосредствена комуникация с всички институции, отговарящи за спокойното протичане на изборния процес.

От РДПБЗН ще имат ангажимент да подсигурят осветлението и работата на компютрите в изборната нощ в панаирните палата в случай на авария.

Изготвени са листовки за изборните секции с основни правила и съвети за безопасна работа и бърза реакция в случай на нужда.

/Снимка: Областна администрация-Пловдив/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче