Секции

18 May 2024 08:16

Военнослужещи от 61-ва Механизирана бригада участват в операция „Самостоятелен страж” за охраната на държавната ни граница

От 1 ноември 2021 г. военнослужещи от 2-ри механизиран батальон и батальона за логистично осигуряване на 61-ва Стрямска механизирана бригада с 20 единици техника осъществяват дейности по охрана на сухопътната граница на Република България с Република Гърция съвместно с органите на МВР.

Задачите, които изпълняват военнослужещите от бригадата, са провеждане на автопатрули и пеши патрули, организиране на наблюдателни постове, секретни постове и постове за охрана и отбрана на обекти в дълбочина на граничната зона. Всички дейности се осъществяват съвместно и със задължителното присъствие на служители на Главна дирекция „Гранична полиция“.

Отличната координация между военнослужещите от бригадата и органите на МВР допринася за противодействие на безконтролно навлизане на имигранти в района от държавната граница, за който отговаря РДГП – Смолян. Основен принос за това има главният координатор на 61-ва механизирана бригада майор Дончо Баев – заместник-командир по логистичното осигуряване на 2-ри механизиран батальон.

/Източник информация и снимки: Сухопътни войски/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче