Секции

03 May 2024 04:56

Премиерът на Ирак оцеля при удар с дрон срещу резиденцията му

Премиерът на Ирак Мустафа ал-Кадими оцеля при удар с дрон срещу резиденцията му в Багдад в събота вечерта. Иракските сили за сигурност определиха нападението като опит за убийство, но Кадими се е измъкнал невредим. Атаката е била насочена срещу резиденцията на премиера в укрепената Зелена зона в Багдад. Телевизия „Ал Арабия“ съобщи, че иракският премиер е имал леки наранявания и е бил прегледан в болница. Кадими заяви, че е добре и призова за спокойствие.

Мустафа ал-Кадими – премиер на Ирак: Бях и все още съм на поста си в името на Ирак и неговия народ. Ракетите на предателите няма да обезкуражат вярващите, няма да ни помръднат що се отнася до нашите героични сили за сигурност, които се грижат за безопасността на гражданите, гарантирането на правата и прилагането на закона. Аз съм добре, слава на Аллах, и призовавам за спокойствие и умереност за доброто на Ирак.

По информация на вътрешното министерство на Ирак в удара са участвали три дрона, заредени с експлозиви. Два от апаратите са били унищожени, но третият е улучил сградата, където Кадими живее. Трима от охранителите му обаче са пострадали. Засега нито една групировка не е поела отговорност за атаката. Секретарят на Висшия съвет за национална сигурност на Иран Али Шамхани каза, че нападението с дрон е подстрекателство към бунт, свързано с чуждестранни мозъчни тръстове. САЩ предложиха помощ на Багдад при разследването на опита за убийство.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Всеки път, когато се почувстваш изгубен, си спомни за всеки, който някога те е обичал, за всяка сбъдната мечта, за всеки пълноценно изживян слънчев ден и след това си представи колко още такива спомени те чакат зад ъгъла.