Секции

19 May 2024 04:40

Проф. Андрей Чорбанов и Лъчезар Бакърджиев: „Има такъв народ“ ще направи необходимото да се състави редовно правителство /заглавие/

„Ще направим необходимото да се състави редовно правителство след парламентарните избори на 14 ноември“- заявиха на среща с граждани в Карлово кандидатите за народни представители проф. Андрей Чорбанов и Лъчезар Бакърджиев, който е 6-ти в листата за 17-ти МИР /Пловдив област/ и областен координатор на партията.

Те потвърдиха отново принципната позиция на ИТН, че за управлението на страната и съставяне на кабинет няма да водят разговори с ГЕРБ и ДПС.

Бакърджиев поясни, че от резултатите от изборите зависи как ще се развива страната, защото управлението й е важен обществен диалог. Той подчерта, че експертите от ИТН работят по отделните сектори и има съответни проекти, които да се превърнат в качествени закони.

По актуалната тема за зеления сертификат проф. Чорбанов коментира, че от ИТН са против него в този му вид. Според здравния експерт зеленият сертификат е наложен заради миграционния натиск. Чорбанов е също против тестването и ваксинирането на децата, защото се създава изключителен стрес и чувство на вина у тях. Той отбеляза, че голяма част от родителите са против тестването, но са принудени да го приемат, тъй като ходят на работа и няма кой да гледа децата им. Същото така учителите не знаят и къде да изхвърлят биологичния отпадък от тестовете, които се правят.

Проф. Чорбанов сподели пред присъстващите за разработената от него и екипа му българска ваксина срещу ковид и съобщи, че чака отговор от здравния министър дали държавата ще се ангажира с нейната реализация.

По отношение на здравната реформа и двамата кандидат-депутати от ИТН бяха категорични, че държавните и общинските болници не трябва да са търговски дружества и трябва да се спре порочната практика на едни да се дават пари извън бюджета им за закупуване на апаратура, а на други – не. Проф. Андрей Чорбанов и Лъчезар Бакърджиев подчертаха, че за да се промени това, призовават избирателите да дадат своя решаващ глас на 14 ноември, защото „Държавата – това си ти!“

ПП„Има такъв народ“ е под номер 24 в бюлетината за избиране на народни представители за 47-ия парламент.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче