Секции

25 April 2024 06:53

От здравното министерство обявиха, че няма да има локдаун у нас, мерките давали резултат

Няма да има локдаун в страната. Това обяви служебният здравен министър Стойчо Кцаров. Той посочи, че мерките със зеления сертификат вече давали резултат и данните сочели, че болните намаляват.

Мерките със зеления сертификат имали резултат обяви служебният здравен министър Стойчо Кацаров. И епидемичната ситуация у нас се подобрявала. Затова няма да има локдаун.

На фона на положителните новини,че ситуацията се подобрява и заболеваемостта спада – само преди два дни говорителят Европейската комисия Балаж Уйвари съобщи,че България е задействала механизма на ЕС за гражданска защита. Искането е било от здравното ни министерство. Страната ни е посочила като причина за искането именно високата заболеваемост. Въпросът на ТВ Европа беше – защо сме разбрали от Комисията за исканата помощ?

Стойчо Кацаров – служебен министър на здравеопазването: „Научихте го от тях защото аз също не знаех кога ЕК ще вземе решение и ще го съобщи – аз също го научих от тях. В нашия случаи в който близо до максималния капацитет до заетите легла в страната – седем дни може да е забавяне фатално. Затова си казахме дайте да активираме, въпреки,че в момента не се налага утре да внасяме респиратори и апаратура – да активираме, ако процеса излезе извън контрол да може да получим тази помощ, не сме го крили, не.“

Междувременно стана ясно,че здравните власти са обсъждали възможностите за доставка на нови лекарствени продукти за лечение на ковид болни. Здравното министерство възнамерява да предложи удължаване на епидемичната обстановка с между 4 и 6 месеца.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче