Секции

02 May 2024 20:00

ЕМА одобри два нови препарата за лечение на COVID-19 – „Ronapreve“ и „Regkirona“

Европейската агенция по лекарствата препоръча одобрението на две лекарства с моноклонални антитела за лечение на COVID-19. Те могат да бъдат прилагани при заболели над 12 години. И двата препарата намаляват значително влошаване на състоянието и постъпване в болница.

Положително становище за 2 нови средства за лечение на ковид – Ronapreve и Regkirona, даде Европейската агенция по лекарствата и препоръча одобрението им. Двете лекарства могат да се използват за лечение на хора на възраст 12 и повече години с тегло над 40 кг. Те са създадени на базата на моноклонални антитела, за лечение на предизвикано от коронавирус заболяване. Това са първите препарати добавени към списъка за лечение срещу COVID-19, откакто противовирусният препарат „Ремдесивир“ беше препоръчан за одобрение през юни 2020 г. „Ronapreve” на „Roche” е смес от синтетични копия на антитела, изработени в човешкия организъм след заразяване с коронавирус. Той се препоръчва за пациенти, които не се нуждаят от допълнителна кислородна поддръжка. Лекарството „Regkyrona“ е предназначено за пациенти с риск от тежко протичане на заболяването, причинено от коронавирусна инфекция. Посочва се, че при изпитанията са наблюдавани редки случаи на нежелани реакции. И двете лечения значително намаляват хоспитализацията и смъртните случаи при пациенти с Ковид-19, изложени на риск от тежко заболяване, се казва още в изявлението на Европейската агенция по лекарствата.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Доближиш едно добро до друго толкова плътно, че между тях да не остане ни най-малка междина – това наричам да се наслаждаваш на живота.


Марк Аврелий