Секции

02 May 2024 00:04

Избираме президент и народни представители, 544 секции са разкрити в Пловдивска област

Днес в България се провеждат редовни избори за президент и вицепрезидент и предсрочни за народни представители. Изборът е между 23 кандидатпрезидентски двойки и 5067 кандидати за депутати.

За нормално начало на изборния ден съобщават председателите на 16-та и 17-та РИК Пловдив-град и Пловдив-област Ивайло Василев и Дарина Тодорова. Няма неработещи машини за гласуване. Неявили се членове на секционни комисии биват своевременно заменяни от излъчилите ги политически сили. До този момент няма подадени жалби за изборни нарушения.

5 са секциите за хора под карантина, 70 са подадените досега заявления за гласуване в такива секции, каза Ивайло Василев. Той припомни, че и в изборния ден могат да се подават заявления до общината за гласуване в подвижна секция.

310 000 избиратели могат да гласуват в 477 секции в Пловдив-град.

В 4 секции с под 300 избиратели се гласува с хартиени бюлетини. В по-голямата част от секциите машините ще са по 2, а в близо 20 секции в районите „Централен“ и „Южен“- по 3 заради повечето избиратели в тях.

В 5 избирателни секции ще гласуват в изборния ден пациентите и служителите на УМБАЛ „Свети Георги”. Общият брой на вписаните гласоподаватели е 500 – 161 служители и 339 пациенти, от които 211 с COVID-19 и 128 с други заболявания, показва справката на лечебното заведение.

291 892 са избирателите с право на глас в 17-та РИК Пловдив-област.

За изборния процес в област Пловдив са разкрити 544 секции. В 80 от тях гласуването става само с хартиени бюлетини. Разкрити са и 10 подвижни секции за хора с двигателни затруднения и хора с увреждания, както и 12 – в санаториумите в областта както и в Ковид болницата в Асеновград.

Общо ковид-секциите в 17 РИК Пловдив област са три. В община Родопи има създадени два мобилни екипа за гласуване на място след подадено заявление.

/Източник информация и снимка: Радио Пловдив/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче