Секции

29 March 2024 11:30

Радев: Ще свикам Народното събрание в най-близко време

В най-близко време, когато се обнародват имената на народните представители, ще свикам Народното събрание. Вярвам, че партиите ще надмогнат своите различия в името на общото бъдеще и ще има устойчиво мнозинство. Това заяви президентът Румен Радев, който присъства на клетвата на новите конституционни съдии, предаде репортер на БГНЕС.

Радев поздрави „Продължаваме промяната“ за категоричния успех и заяви, че резултатите носят шанс и надежда.

„Битката за укрепване на държавността не е приключила. Партиите на статуквото многократно изразяваха своя стремеж да овладеят и президентството – никога не са жалили ресурси, най-малко ще ги жалят през тази седмица“, подчерта държавният глава, който излиза на балотаж срещу проф. Анастас Герджиков в неделя.

Румен Радев призова всички български граждани, които искат да живеят в една достойна и модерна България, да излязат да гласуват, за да бъде промяната необратима.

„Имаме нужда от индивидуална конституционна жалба, тя е въведена в болшинството държави от Европейския съюз. Сигурен съм, че ще повиши доверието на българските граждани в конституцията, в демокрацията, в институциите. Това е свързано с промени в конституцията, с промени в Закона за Конституционния съд, с разширяване на неговите правомощия, с повече ресурси и с повече личен състав“, каза още президентът.

На въпрос ако бъде избран за втори мандат дали ще извади най-сетне проекта за промяна в конституцията или нова конституция, държавният глава отговори категорично, че това категорично трябва да се случи. /БГНЕС

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче