Секции

17 May 2024 09:37

Китари на Ерик Клептън и Елвис Пресли ще бъдат разиграни на търг

Над 900 лота от някои от най-големите звезди на музикалната сцена оглавяват аукцион в Ню Йорк. „Джулиънс окшънс“ организира ежегодната си продажба „Икони и идоли: Рокендрол“ в „Хард рок кафе“ на 19 и 20 ноември. Сред експонаните, за които ще наддават колекционери и фенове, са костюм на Мадона, носен от нея във филма „Евита“, яке на Майкъл Джаксън с марката Томпкинс енд Буш. Няколко китари, на които са свирили Боно и Ди Едж от U2, Елвис Пресли и Ерик Клептън.

Мартин Нолан – изпълнителен директор на „Джулиънс окшънс“: Да, това е фантастична китара, на която е свирил Ерик Клептън. С инструмента той е свирил на първия концерт на „Дерек енд дъ Доминос“ в Лондон през юни 1970 г. Имаме и чудесни снимки на Клептън, свирейки на тази китара на различни, частни събития. Експонат със солиден произход. Очакваме да се продаде в диапазона 300 000 – 500 000 долара.

Ще бъдат предложени няколко вещи, свързани с култовата рок група „Нирвана“ и нейния вокалист Кърт Кобейн. Сред тях рядка снимка на звездата като тийнейджър, много преди да го сполети световната слава. От „Джулиънс окшънс“ разясняват, че всеки артикул, свързан с „Нирвана“, е широко търсен, тъй като магията на тази група не залязва с годините. Има и няколко дрехи на Ейми Уайнхаус, Кейти Пери и Уитни Хюстън, както и бижута от Краля на рокендрола Елвис Пресли.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче