Секции

29 March 2024 15:50

До 1 декември записват за участие в 8-то издание на конкурса „Песенна палитра“

За осма поредна година сцената на Национален конкурс „Песенна палитра“ привлича стотици деца от цялата страна, готови да покажат своето вокално израстване, музикално-артистично развитие и да срещнат своите приятели на сцена. Записването за участие е до 1 декември. Това, което отличава конкурса, е репертоарът на изпълнителите. В града на Левски те изпълняват песни само на български език. По традиция, финалният кръг на конкурса, а именно представянето на най-добрите „на живо“, се провежда в навечерието на Националния празник на България и през 2022 година ще бъде на 26 февруари.

„Мисията ни като организатори на такъв форум е да предоставим професионална, позитивна и естетически издържана за изява среда; сцена, на която всеки участник да се чувства удовлетворен и мотивиран и не на последно място- да срещне стари приятели и да намери нови. В десетките писма и коментари от участници, родители и ръководители през годините, се открояват силните страни на конкурса- отличен звук, красива сцена, многочленно професионално жури, младежко жури от изявени млади изпълнители, ясен регламент и оценяване, обратна връзка, добра комуникация и спокойна, приятелска атмосфера“- споделя директорът и създател на конкурса Анита Илиева.

„През 2020 година ”Песенна палитра” бе последният проведен в реално време конкурс в България, преди да настъпи пандемията и да промени живота на всички, а през 2021 година бе първият реализиран отново присъствено конкурс в страната.

Вярваме, че и през 2022 година ще имаме щастието да съберем на една сцена деца и младежи и да споделим емоцията от изпълненията им като на същински концерт. Надяваме се отново да защитим високата оценка“ – споделя Анита Илиева и благодари на колеги, педагози, изпълнители и родители, за доверието и за това, че избират за поредна година сцената на „Песенна палитра“ за изява, към която ги връщат само хубави спомени.

В професионалното жури за тазгодишното издание са доказани имена като Маргарита Хранова, Светослав Лобошки, Ефтим Чакъров, Хайгашод Агасян и други.

НК”Песенна палитра” се организира от Сдружение „Арт палитра”, Община Карлово и НЧ”Васил Левски- 1861“ и е включен в Календара на Министерство на културата.

Повече информация за записването и провеждането може да се намери на сайта и страницата на "Песенна палитра".

/Снимки: Анита Илиева/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче