Секции

17 May 2024 09:12

Фантастична коледна украса озари Париж

Поставянето на празничната украса на витрините на магазините в Париж винаги е съпроводено от публика и въздубена глъчка. Тази година не направи изключение, макар че сред парижани витаят опасения за втвърдяване на противоепидемичните мерки.

Жителите на Париж и гостите на града се насладиха на поставянето на коледната украса на най-известните универсални магазини. Поставянето на декорациите съвпадна с новата, по-тежка вълна на пандемията от COVID-19 и обсъждането на втвърдяване на мерките. Семейства с деца и минувачи напълниха тротоарите пред пременените витрини на Галерии Лафайет и магазини Принто. Автоматизирани фигури копаят за злато или държат флакони с парфюми „Шанел“.

Томаш Лизер – турист от Полша: „Магическо е. За пръв път сме в Париж, харесвам града много, а това, което са създали като украса, е чудесно“.

С наближаването на Коледа Франция преживява нов ръст на ежедневните инфекции от COVID, което засили опасенията за нов локдаун. Новите случаи надхвърлиха средно равнище от 10 000. От средата на октомври този показател нараства с двуцифрен процент. Засега правителството не е обсъждало налагане на нов локдаун, макар че в публичното пространство има предложения за втвърдяване на мерките срещу неваксинираните лица.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче