Секции

02 May 2024 01:06

Читалището в Баня участва във фотоконкурса „Занаятите не се предават! Шапки долу!“

Народно читалище„Св.Св.Кирил и Методий -1914г.” в Баня участва във фотоконкурса „Занаятите не се предават! Шапки долу!“, съобщи неговият секретар Мария Христева. Инициативата е организирана по проект „Изграждане и развитие на Център за върхови постижения „Наследство БГ“ с водеща организация СУ „Св. Климент Охридски“.

„През последните две години в сферата на културата се случиха промени, които изцяло преобърнаха нашите навици и начин на работа. Всички ние сме били възпрепятствани да извършваме своята дейност в конкретен момент“ – разказва Христева. “Така читалищното ни настоятелство с председател Мария Митковска търси нови начини за участие и представяне на нашата дейност, в онлайн пространството и чрез социалните мрежи“.

И ето възниква идеята да се включат във фотоконкурса през месеците октомври и ноември. Целта на конкурса е да покаже най-добрите истории за българските занаяти. „Всяка снимка, която изпратихме, беше съпътствана с текст, който разказва историята на представения занаят и човекът, който го практикува“- споделя също Христева.

Представено е майсторството на дърводелеца мебелист Красимир Петров, както възхищение будят и уменията на Иванка Близнакова - художествен ръководител на групата за изворен фолклор, Таня Георгиева, Христина Христова и Радка Билюкова.

/Снимки: Мария Христева/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче