Секции

26 April 2024 20:52

Пловдивският университет благодари на кмета Кабаиванов за подкрепата на международната пътуваща конференция „Живописна България. Български литературни маршрути“

Кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов получи благодарност от ректорското ръководство на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ за съдействието, оказано при осъществяване на Международната интердисциплинарна конференция „Живописна България. Български литературни маршрути“, посветена на 100 години от смъртта на Иван Вазов и 60-годишнината на университета.

„Вашето професионално отношение и личният Ви ангажимент гарантираха успешната работа на конференцията в град Карлово. Надявам се, че и в бъдеще ще имаме възможности за успешна съвместна дейност!“, се казва в благодарствения адрес, подписан от заместник-ректора по международно сътрудничество доц.д-р Надя Чернева.

Международният форум, провел се в последната седмица на м. септември тази година, гостува в шест града от страната, сред които и Карлово – на 25 септември. Пътуващата конференция включи екипи от преподаватели, докторанти и студенти по българистика от 10 европейски университета, които представиха на девет езика разработени от тях литературни маршрути, представящи българската литература и култура в европейски контекст. Презентациите се състояха в Карлово, Пловдив, Казанлък, Ахтопол, Стара Загора и София.

Организатор и координатор на конференцията бе ПУ „Паисий Хилендарски“ с подкрепата на Министерство на образованието и науката, Община Карлово и Национален музей „Васил Левски“ – Карлово.

/Снимка: ПУ"Паисий Хилендарски"/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче