Секции

29 March 2024 09:14

Трагедия на АМ "Струма": Пътнически автобус се запали, има 45 жертви

По първоначални данни 4 автобуса на туристическа фирма от Република Северна Македония са влезли в страната през пункт "Капитан Андреево". Пътували са от Истанбул за Скопие.

Малко преди трагичния инцидент автобусите са спрели за почивка на бензиностанция.

В изгорелия автобус са пътували 52 пътници, от тях 12 са деца.

7 души са оцелели при инцидента. Те са пътували в задната част на автобуса и са успели да счупят едно от стъклата, за да се спасят от пожара. Настанени са в "Пирогов".

Телата са изгорели до неузнаваемост, което ще затрудни тяхното идентифициране. Все още не е известно дали по време на почивката е имало прекачвания на пътници между автобусите.

Инцидентът е станал около 3.00 часа сутринта.

От Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че движението по магистралата в участъка от пътен възел "Даскалово" до пътен възел "Долна Диканя" е ограничено в двете посоки.

7 ранени са настанени в "Пирогов". Шестима са с изгаряния на лицето и на горните дихателни пътища. Двама са с изгаряния на ръцете, останалите са с разкъсни рани. Седмият пострадал е с фрактура на бедрото и е настанен в травматологията. Най-младият е на 17 години. Те са контактни, но са в тежко психическо състояние.

В момента АМ "Струма" е затворена за движение. Автомобилите се пренасочват към Радомир.

/Източник информация и снимка: БНТ/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче