Секции

29 November 2021 06:51

Пловдивският апелативен съд остави в ареста мъж, обвинен за отвличане

Пловдивският апелативен съд остави в ареста И. Д., който е обвинен в отвличането на Ф. М. към който е проявена особена жестокост. В извършване на деянието са обвинени общо четирима души, сред които бившият началник на Трето РУ на МВР в Пловдив и негов служител полицай.

Апелативните магистрати прецениха, че правилно Окръжен съд – Пловдив е отказал промяна на мярката за неотклонение спрямо И. Д. като определението за това е законосъобразно и обосновано. Налице са данни за извършеното деяние, които се откриват в показанията на пострадалия Ф. М. и на обвиняемия Д. Д., които са достатъчно, за да се направи обосновано предположение за съпричастност на И. Д. към деянието, за което му е повдигнато обвинение. За това престъпление Наказателният кодекс предвижда лишаване от свобода от 10 до 20 години или доживотен затвор, както и конфискация на част или цялото имущество на виновния.

Според съда при мярка, различна от задържане под стража, има опасност И. Д. да извърши престъпление. Тази опасност произтича от лошите му характеристични данни, тъй като е осъждан два пъти до сега, както и от механизма на извършване на отвличането. Срещу него има още едно разследване за катастрофа с трима загинали, станала на 2.05.2021г.

Определението на Апелативен съд – Пловдив е окончателно.

Съдебното заседание се проведе при отсъствие на обвиняемия, който е заявил в писмена форма, че не желае да присъства поради здравословното си състояние. Предстои изготвянето на нова комплексна съдебно медицинска експертиза, която да установи дали здравословното състояние позволява на обвиняемия И. Д . да пребивава в ареста с мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Днес Ви питаме:

Правите ли домашни консерви за есента и зимата?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче