Секции

25 April 2024 03:14

От утре в ротация са учениците от 5 до 12 клас в Карлово

Учениците от Кричим се връщат от утре в класните стаи, без да бъдат тествани за ковид. Причината е, че общината вече е в зоната с 14-дневна заболеваемост под 250 на 100 000. При нея се учи присъствено, без ротация и без двукратно изследване всяка седмица.

Както "Марица" писа, от утре в ротация пък са учениците от 5. до 12. клас в Карлово и Куклен. Децата от начален етап там ще учат присъствено при два пъти тест за ковид всяка седмица и ако в съответната паралелка има 50% съгласие на родителите.

Наблюдаваме община Калояново, която също се доближава до границата от 250 на 100 000, под която се възстановява присъственото обучение, каза началникът на Регионалното управление на образованието Антоанета Кръстанова.

Днес училища от областта са снабдени с допълнителни количества тестове, защото все повече родители дават съгласие за присъствен учебен процес при условие децата да се изследват за ковид. Вече има паралелки с възстановен нормален учебен процес и в 3 от четирите училища с преобладаващ брой ученици от малцинствата в район "Източен". Това са ОУ "Димчо Дебелянов", ОбУ "Пенчо Славейков" и СУ "Найден Геров". Първоначално в нито една паралелка там нямаше декларации за съгласие от родителите на поне половината деца, за да се върнат учениците в класните стаи./ marica.bg

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Всяка една монета има две лица и не можеш да подбираш коя харесваш - те са заедно; същото е в живота - ако не можеш да се оправяш с трудните моменти, няма да имаш и приятни.


Хорхе Букай