Секции

09 August 2022 23:58

ВМЗ ЕАД - с много успешно представяне на „EDEX 2021“

Най-голямото държавно предприятие от Военно-промишления комплекс на страната ни – ВМЗ ЕАД, заедно с още 11 български фирми, се представи много успешно на едно от най-големите специализирани международни изложения в Арабско-африканския регион - „EDEX 2021“, провело се от 29 ноември до 2 декември в Кайро, Египет. България бе във фокуса на интереса благодарение на институционалната подкрепа от страна на Министерството на икономиката.

Интересът към възможностите за производство и доставка на продукти за отбранителната индустрия, представени от сопотската оръжейница, доведе до положителни за дружеството резултати. Още през следващата седмица в предприятието ще дойде чужда делегация, а до края на настоящата година ще бъдат подписани три нови договора.

В момента във ВМЗ се създават условия за добро развитие на дейността през 2022 година. През последните седмици бяха сключени договори за над 30 милиона лева /за сравнение – през м. май, юни и юли нямаше нито един подписан контракт/. В ход са договори за нови пазари и затвърждаване на съществуващите. Ежеседмично оръжейницата се посещава от поне три делегации, водени от различни търговски партньори. В рамките на следващите два месеца ще бъдат сключени договори за около 100 милиона лева, гарантиращи работа през цялото първо шестмесечие на 2022 година.

Оперативното ръководство на ВМЗ ЕАД отново заявява своята позиция, че медийният шум и политическото говорене по теми, засягащи българския военно-промишлен комплекс, са вредни и работят срещу интересите на страната.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Тези, които са достатъчно луди да мислят, че могат да променят света, са тези, които го правят.


Стив Джобс