Секции

18 April 2024 16:27

Предприятие за рециклиране на пластмаса няма да се изгражда в Карлово

В Карлово няма да се реализира инвестиционно намерение за изграждане на предприятие за рециклиране на отпадъци от пластмаса, информират от Общината.

В изпратено съобщение до медиите се уточнява, че инвестиционното намерение за изграждане на предприятие за преработка на пластмаси на ул.„Дъбенско шосе” № 47 е на дружество - „4 ПОЛИМЕР” ООД, което съгласно Наредбата за условията и реда за извършване на оценка въздействието на околната среда (ОВОС) го съгласува с компетентния орган, а именно РИОСВ Пловдив.

От местната администрация припомнят, че същото е обявено на официалната интернет страница на Община Карлово на 27.10.2021 г.

Тъй като инвестиционното предложение подлежи на преценка необходимостта от ОВОС, за изясняване детайлите на производството и обществения интерес РИОСВ Пловдив, изиска допълнителна информация от възложителя.

На 26.11.2021 г. повторно е осигурен обществен достъп до нея, чрез официалната интернет страница на общината.

Община Карлово е изразила своето несъгласие с реализацията на този проект, в следствие на което на 01.12.2021 г. „4 ПОЛИМЕР” ООД изтегля от РИОСВ Пловдив цялата преписка.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Успехът не е ключът към щастието. Щастието е ключа към успеха. Ако обичаш това, което правиш, ще бъдеш успешен.


Алберт Швайцер