Секции

26 April 2024 23:13

Везиева поиска три оставки и пълен одит в ДКК

Действията на тримата членове на Съвет на директорите от ДКК уронват както престижа на Министерство на икономиката, така и дават ясен сигнал, че този състав на съвета на ДКК не иска да бъде променен моделът на дружеството.

Това заяви служебният министър на икономиката Даниела Везиева на брифинг, посветен на оставките на трима членове на съвета на директорите в ДКК.

Тя иска оставките на тримата членове на съвета на директорите на ДКК още днес - Рая Каназирева, Радостин Вазов и Диляна Софиянска. "Решението ми е закъсняло, но аз считах, че тези хора имаха желанието да променят един стар модел на скрити непрозрачни процедури", подчерта министърът.

Тя е изненадана и от тяхното медийно говорене - за какво е било всичко това обаче, щяло да стане ясно по-късно. Начинът, по който го направили, по-скоро ѝ подсказва, че старият модел иска да се върне на власт.

Везиева не се притеснява от проверките.

Ако искаме държавата ни е да е еднаква с останалите държави от Европейския съвет, всеки един от нас трябва да носи своята лична отговорност за поведението си, подчерта Везиева.

Това, което най-много обидило Везиева е жестокият удар върху военнопромишления комплекс ВМЗ Сопот. Тези действия не са в ползи на никого, посочи тя.

Витаят много съмнения в ДКК, но с новите попълнения в съвета на директорите на ДКК, ще изискам пълна проверка от всички институции, които имат правомощия. Тя ще иска пълен одит на дружеството./news.bg

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Когато се влюбих в Око, разбрах: "Господи, това е различно от всичко, което ми се е случвало досега... То е повече от хит, повече от злато, повече от всичко.


Джон Ленън