Секции

20 May 2022 17:46

Дарение от 10 таблета за пациентите в Клиниката по детска хирургия на УМБАЛ „Свети Георги“

Десет таблета дари на Клиниката по детска хирургия в УМБАЛ „Свети Георги“ Сдружение „Институт за Здравни Активности и Технологии“ (ИЗАТ), гр. Пловдив. Средствата за купуване на таблетите са осигурени от физически лица и от „Ротаракт клуб – Пловдив“. Дарението от името на клиниката прие доц. д-р Евгений Мошеков.

Устройствата ще помагат при възстановяването на малките пациенти и ще облекчат престоя на децата в тежко състояние, смятат благодетелите. Идеята за даряване на таблетите се ражда още в средата на годината при среща с началника на клиниката проф. д-р Пенка Стефанова, според която тежко болните деца заслужават доза развлечение, като употребата на таблетите не надвишава повече от един час дневно. Дигиталните устройства ще се използват и за музикотерапия, каквато традиционно се провежда в клиниката.

Това е втората поред, но не и по значимост, успешно реализирана цел в кампанията „Болници с библиотеки“ на ИЗАТ. В края на м. юли т.г. сдружението дари голямо количество книги на друга клиника в „Свети Георги“ – Клиниката по педиатрия. Тогава за по-малко от два месеца в кампанията се включиха над 900 дарители с повече от 10 000 книжни издания за няколко болници.

Сдружение „Институт за Здравни Активности и Технологии“ е организация, фокусирана към изпълнение на дейности, свързани с отстояване на интересите на пациенти от различните възрастови групи, хора в неравностойно положение – здравословно и социално, представители на рисковите групи, както и техните близки. Стремежът на сдружението е да подпомага за тяхната социална интеграция, личностна и трудова реализация и изява в различните сфери на обществения живот.

/Снимки: УМБАЛ „Свети Георги“/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Повечето хора са толкова субективни, че всъщност не се интересуват от нищо освен от самите себе си.


Шопенхауер