Секции

23 January 2022 08:41

Областният управител се срещна с израелския посланик

Областният управител на област Пловдив Ангел Стоев се срещна с посланика на Израел в България Н. Пр. Йорам Елрон. На срещата присъства и Маргарита Вранкова, началник отдел „Координация и европейска интеграция“ на Областната администрация.

По време на разговорите бяха обсъдени важни теми и аспекти от двустранните отношения между България и Израел, касаещи Пловдив и региона.

Н. Пр. Йорам Елрон изрази готовност да съдейства по предоставянето на експертиза, технологии и ноухау по отношение на пестене на водата – един от най-важните ресурси на планетата.

Ангел Стоев и Н. Пр. Йорам Елрон изразиха надежда, след отминаване на корона кризата, да се възстанови туризмът между двете страни. За миналата година туристите от Израел в България са били 50 000, за сравнение с 2019 година те са наброявали около 250 000 човека.

В края на посещението бяха разменени подаръци. Н. Пр. Йорам Елрон подари на областния управител вино и книги. От своя страна Ангел Стоев му връчи плакет на Областна администрация Пловдив.

Днес Ви питаме:

Включвате ли се в българско празнично хоро?

Благодарим Ви за гласуването

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Задачата на живота не е в това да бъдеш на страната на мнозинството, а в това да живееш съгласно вътрешни, създадени от самия теб закони.


Марк Аврелий