Секции

25 April 2024 20:45

Коледно дръвче на пожеланията очаква малки и пораснали деца в карловското читалище

Народно читалище „Васил Левски - 1861г.“ кани децата на Карлово да украсят със своите най-хубави пожелания за предстоящите зимни празници коледно дръвче на пожеланията.

„Още от древността се появява традицията за наричането, вярваме, че това, което изречем на Коледа, ще достигне до другия, а със силата на ума и добрите чувства, ще се сбъдне“- разказват за инициатива си от екипа на културната институция.

Дръвчето ще бъде поставено във фоайето на читалището пред магазина на българските традиции и занаяти.

„Напишете своето пожелание към семейство, близки, приятели, познати и непознати, заедно с двете си имена и години, и го закачете на коледното дръвче до 20 декември /включително/“- приканват от НЧ“Васил Левски-1861г.“

На 25 декември детските пожелания, чрез страницата на карловското читалище във фейсбук, ще достигнат до всеки, за да внесат празнично настроение, топлина и уют в домовете.

„И нека пожеланията ви, мили деца, бъдат искрени и изпълнени с любов, защото в нощта срещу Коледа небето се отваря и макар и да не ви се вярва, ако пожелаем нещо от сърце, то ще се сбъдне!“- убедени са от местната културна институция.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче