Секции

19 April 2024 23:52

Окончателно: Депутатите ще влизат без „зелен“ сертификат в Народното събрание

Окончателно – депутатите ще влизат без „зелен“ сертификат в Народното събрание. Това решиха народните представители след ожесточени спорове в пленарна зала. Предложението от групата на ГЕРБ-СДС към текста на Законопроекта да бъде добавено и въвеждане на зелен сертификат за вход в парламента беше отхвърлено със 102 гласа „против“, 77 „за“ и 16 „въздържали се“.

Петъчното заседание на Народното събрание беше белязано от спор. Това се случи, след като от парламентарната група на „Демократична България“ излязоха с декларация, подкрепяща „зеления“ сертификат. И въпросът как да работят поставените под карантина народни представители и трябва ли зеленият сертификат да служи за вход в Парламента отново скара депутатите.

Последва критика от „Има такъв народ“.

От групата на ГЕРБ-СДС отново потвърдиха позицията си, че „зеления“ сертификат трябва да важи за всички.

Според Крум Зарков от БСП обаче според предложението на ГЕРБ депутатите без зелен сертификат ще имат повече права от тези, които имат.

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Асен Василев излезе да успокои залата и поиска прекратяване на дебатите и гласуване.

Така, предложението от групата на ГЕРБ-СДС към текста на Законопроекта да бъде добавено и въвеждане на зелен сертификат за вход в парламента беше отхвърлено.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче