Секции

18 May 2024 18:31

Чилиец стана първият човек, летял с уингсют през активен вулкан

Чилиец стана първият човек в света, прелетял с уингсют през активен вулкан. Това се случи над димящия кратер на вулкана Вилярика в Чили. Себастиан Алварез изпълни своя сложен трик след много тренировки и точно разчитане на атмосферните условия.

Това е разтърсващ момент – човек с летателен костюм /уингсют/ прелетя през активен вулкан, след като скочи от хеликоптер от височина 3300 метра.

36-годишният Себастиан Алварез, започнал кариерата си като пилот в чилийските военновъздушни сили, изпълни невероятен полет през широкия 200 метра кратер на вулкана Вилярика в Чили.

Спиращи дъха кадри показват как професионалистът прави няколко опита да изпълни мисията си преди да влезе и излезе от димящия вулкан със скорост около 160 км/ч. Той признава, че това е най-опасният и вълнуващ проект, по който е работил. Причина за това са няколко фактора – атмосферни условия, скорост на вятъра, умствени настройки.

„В един момент се озовавам пред стена. Всички фактори могат да се контролират. Има човешки фактор, който в моя случай е подготовката, има го и факторът време, който също е предсказуем. Но активността на вулкана е напълно извън контрол, няма как да знаеш дали няма да окаже фатално въздействие“, разказва Алварез.

Той е изпълнявал серия сложни трикове – минаване през кулите близнаци на Виня дел Мар в Чили, скок и свободен полет от връх Монблан в Алпите и др.

Вилярика, който е разположен близо до курорта Пукон, е един от най-активните вулкани в Южна Америка.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче