Секции

25 April 2024 11:05

Лъчезар Бакърджиев е сред 3-те имена, които се спрягат за нов областен управител на Пловдив

По всяка вероятност новият губернатор ще бъде от ИТН, БСП или „Демократична България”, съобщава trafficnews.bg.

Фаворитите от съответните партии също вече са ясни. Ако областната администрация бъде дадена на формацията на Слави Трифонов се очаква в стола да седне карловецът Лъчезар Бакърджиев. Той бе депутат в предишните два парламента и е координатор на ИТН за областта. Преди да влезе в политиката той се занимаваше с частен бизнес.

От „Демократична България” също имат готово предложение в лицето на Йордан Иванов. Той е общински съветник в Пловдив, като е един от най-крайните опозиционери в местния парламент на кмета Здравко Димитров. Той е юрист, като има кантора, която се занимава с чуждестранни инвеститори, търговско и корпоративно право.

Третото име, което се спряга е това на Иван Петков – Бебето. Той е депутат в 47-ото Народно събрание, но е персона нон-грата в градската организация на столетницата. Оттам дори бяха заявили, че „депутат от Пловдив те нямат". Бебето е бивш общински съветник, като е отявлен противник на Георги Гергов в градската организация на столетницата.

Ако все пак поста на областен управител остане в „Продължаваме промяната”, то фаворит за него е Росен Костурков, който също е народен представител. Той е добре познат в икономическите и образователни институции под тепетата. Бил е преподавател в Техническия университет, като е , създател на първия по рода си в страната технически обучителен център, обслужващ бизнеса в индустриален парк. Човекът на ПП в Пловдив дейно участва и в Тракия икономическа зона.

/Източник информация: trafficnews.bg/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче