Секции

18 May 2024 18:31

Най-малко 27 души загинаха в пожар на сграда в японския град Осака

Голям пожар избухна в търговски център в японския град Осака. В огнената стихия загинаха най-малко 27 души. Близо сто пожарникари се бориха да овладеят огъня и да евакуират хората, които работят в сградата. До момента не са ясни причините за избухването на пожара.

Най-малко 27 души загинаха след като избухна голям пожар в сграда в търговски квартал на японския град Осака, съобщи местната противопожарна служба. Огънят е избухнал в 10 сутринта на четвъртия етаж. Десетки огнеборци работеха вътре и извън осеметажната сграда, за да овладеят пламъците и успяха да го потушат след половин час. Овъглената вътрешност на четвъртия етаж на тясната офис сграда се вижда през счупените и почернели прозорци. На този етаж се е помещавала клиника, която е предоставяла психиатрични услуги и общи медицински грижи, съобщават местните медии. В сградата се помещават още клиника по вътрешни болести, училище по английски език и други бизнеси.

СВИДЕТЕЛ : „Видях една жена, която беше изоставена на 6-ия етаж и викаше за помощ. Когато слезе от камиона с вишката, тя буквално рухна, вероятно припадна от стреса. Но спасителят веднага я отнесе към линейката“.

Служител на пожарната служба в Осака заяви, че не са открити признаци на живот при 27 от 28-те души, пострадали при пожара, като всички са били откарани в болница. В Япония само лекар може да обяви човек официално за мъртъв. Пожарът е в оживен бизнес район близо до жп гарата Киташинчи. Причината за пожара и други подробности не са известни до момента. Полицията в Осака разследва случая като възможен умишлен палеж. Смята се, че хората на други етажи на сградата са били евакуирани.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче