Секции

29 March 2024 17:03

Румен Радев: Ще свикам КСНС за РС Македония в първата половина на месец януари

Ще свикам Консултативен съвет за национална сигурност (КСНС) за РС Македония в първата половина на месец януари, заяви президентът Румен Радев пред журналисти след официалната церемония по връчване на удостоверенията за избор от ЦИК, предаде репортер на БГНЕС.

Важно е да има позиция на този най-висш политически орган. Трябва да ускорим процеса по евроинтеграция на РС Македония, но при зачитане на националния интерес. Важно е да разберем, че правата на македонските българи, създаването на условия за тяхното пълноценно включване в обществения, в политическия, в културция живот на страната е въпрос от изключителна важност и за България. Аз не веднъж съм призовавал и за прекратяване на езика на омразата, подчерта още Румен Радев.

Според президента новата власт трябва да наказва корупцията и беззаконието. Нуждаем се и от конституционни и от законови промени, коментира още Радев.

Относно наложения мораториум той добави, че цените на електроенергията са огромен проблем не само за България, а и за целия ЕС. Нуждаем се от задълбочен анализ какво става с нашата енергийна система, коментира още президентът. Според него трябва да се даде отговор на въпроса - Има ли спекула на европейските енергийни борси.

Потребителите не трябва да поемат цената на проблемите в енергийната система, трупани от години, смята Радев./БГНЕС

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче