Секции

19 May 2024 00:20

Киану Рийвс и Кери-Ан Мос се завръщат в „Матрицата: Възкресения“

От днес световните екрани са превзети от Матрицата: Възкресения – четвърта част от легендарния франчайз. Историята връща зрителите във въображаемия свят отвъд реалния, в който машините са установили контрол върху съзнанията на хората. Киану Рийвс и Кери-Ан Мос се завръщат в главните роли. Твърдят, че без колебание са се впуснали в това приключение.

Киану Рийвс признава, че не е изпитвал притеснения, снимайки се в „Матрицата: Възкресения“ – най-новото заглавие от франчайза „Матрицата“. Просто е трябвало да обсъди всичко с режисьорката Лана Уашовски.

Киану Рийвс – Нео в „Матрицата: Възкресения“ : „Бях истински развълнуван да работя отново с режисьорката и сценаристка Лана Уашовски, така че, ако имах някакви притеснения, трябваше да ги изясним в разговор с нея. Нека го направим. Не знам как биха реагирали хората на този филм, надявам се да го харесат. Сценарият, историята бяха изключителни. Така че аз скочих на борда“.

„Матрицата: Възкресения“ се появява 18 години след едновременното пускане на двете продължения – „Презареждане“ и „Революции“ и 22 години след оригинала, който преобърна света на киното: „Матрицата“.Нео живее обикновен живот като програмиста Томас Ей Андерсън. Неговият психотерапевт (Нийл Патрик Харис) му предписва сини хапчета и той не разпознава Тринити (Кери-Ан Мос). Междувременно една по-млада версия на Морфей (Яхия Абдул-Матийн II) предлага на Нео червено хапче и така той отново влиза в Матрицата.

Кари-Ан Мос – Тринити в „Матрицата: Възкресения“ : “ Не съм си мислела, че ще правим това отново, защото моята героиня умря в третата част. Хората ме спираха на улицата и ме питаха: „Ще има ли нова „Матрица?“ Аз отговарях: „Може би, но не с мен“. И бях шокирана, когато стана ясно всичко. Не се нуждаех от убеждаване, за да се включа. Бях психически готова, нека да започваме“.

В останалите роли зрителите ще видят Джейда Пинкет Смит, Кристина Ричи, Джесика Хенуик, Приянка Чопра-Джонас. „Матрицата: Възкресения“ тръгна по кината и на платформата HBO Max на 22 декември.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче