Секции

19 May 2024 01:28

Омикрон ограничи празничните тържества в Норвегия

Норвежците бяха принудени да празнуват при нови правила този сезон. Заради скок на случаите на Омикрон варианта правителството въведе редица ограничителни мерки, включително забрана за сервиране на алкохол в заведенията.

С нови ограничения и забрана за консумация на алкохол на открито, гражданите на Норвегия трябваше да изкарат по-скромни коледни празници. Много хора промениха плановете си за празника.

Хана Солванг – жителка на Осло: „По-ограничени са събитията, защото не мога да виждам семейството си толкова често, колкото преди. Не можах да отида и на коледно тържество, както обичайно правя. Всичко бе много по-ограничено в сравнение с миналата година.“

Норвегия регистрира първите си случаи на Омикрон варианта на коронавируса в ресторант в Осло. Мутацията бе проследена до фирма за организиране на коледни тържества. След това събитие 120 души дадоха положителни проби за COVID-19. След този еднократен епидемиологичен взрив норвежкото правителство втвърди мерките, за да потисне скока в случаите, причинени от Омикрон. Сервирането на алкохол в баровете и ресторантите бе забранено, бяха наложени допълнителни рестрикции в училищата. Националната ваксинационна програма бе ускорена. Бяха въведени и лимити на семейните събирания – до 5 души в едно домакинство.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче